Kevät, sieltäkö se tulee
Ei heti uskoisi, että kevät on saapumassa, lunta on enemmän kuin ”laki sallii” ja lisää tupruttelee. Talon katolle on jo pitänyt kiivetä kaikista varoituksista huolimatta ja alaskin on tultu, hallitusti, ehjänä ja yhtenä kappaleena koipia katkomatta.
Jonkin aikaa sitten kevät talvella eräs maaseudulla 7 kertaa viikossa julkaistavassa lehdessä kerrottiin, ettei katoille ole tarvetta mennä tiputtelemaan sinne kertyneitä lumia, kyllä ne kestää.
Hups mites sitten kävikään, muutamaa päivää myöhemmin alkoi kattoja tippumaan siellä täällä, kuin konsanaan lehtiä syksyllä. Eipä kyseinen lehti ole enää julkaissut moisia juttuja.

The Putin or not the Putin
Tuo itämaan heppu se vasta pommin pudotti, odotteli että Kiina sai ensin omalaatuiset kisansa käytyä ja hyökkäsi rajanaapurinsa, Ukrainan kimppuun. Kyseinen herra vielä väitti valheellisesti sen olevan vähäpätöinen sotilaallinen operaatio.
Tuo operaatio on kyllä täysimittainen sota, jossa Venäläiset joukot pyrkivät valtaamaan naapurinsa.Tuo propaganda Venäjän kansaa kohtaan, Venäjän valtion johdolta ennen hyökkäystä oli ja on edelleen täyttä puppua, vertaansa vailla olevaa satuilua.

Kopsahtaako omaan koipeen
Laki joka voisi tulevaisuudessa osua Putinin omaan koipeen
Venäjällä laadittiin laki, jossa armeijasta kerrotusta valheesta tai vastaavasta voi saada jopa 15 vuotta Siperiaa tms. No mites on, koskeekoha tuo valehtelua koskeva pykälä, myös kyseisen valtion johtoa. Jokohan heille on avautumassa hiljalleen oma pieni spa jostain Uralin takaa.
Oligarkit katselevat sivusta kun lompakoissa käy pyörremyrsky, megajahdit parkkeerataan länsimaiden satamiin ja ruplan kurssi putoaa kuin holtiton syöksylaskija Kitzhbuhelin mustassa rinteessä. Sitä, siis ruplaa pyritään tukemaan keinotekoisesti.

Onko vastustus kasvamassa
Nyt on alkanut kuulumaan myös Venäjän sisältä yhä enemmän vastustusta sotaa kohtaan, kun tieto ja totuus on alkanut leviämään tavallisten venäläisten ihmisten keskuudessa.
Jossain vaiheessa tavalliselle venäläiselle tulee varmasti kylmä ja nälkä ja totuus tapahtuneista vastaan. Luulenpa että sinä vaiheessa, ei enää kremlin selittelyt juurikaan auta.

Myrsky nousee Slava Ukrajini!
Ukrainan kansa hitsautui hetkessä hyvin yhtenäiseksi kansaksi, joka päätti puolustaa maataan ja kansaansa. Se on selvästi ollut rajun puoleinen ja epämiellyttävä yllätys hyökkääjälle. Tiedustelu meni metsään, tosin välillä on tullut mieleen kerrottiinko ja uskallettiinko kertoa Putinille totuus ennen hyökkäystä.

Työkalut ne pitää sotatoimissakin olla
Ukrainaan virtaa hyvin paljon työkaluja, joilla se pystyy entistä paremmin taistelemaan hyökkääjää vastaan, pistämään kampoihin. Panssarintorjunta ohjukset, Stingerit, singot ja muuta aseistusta toimitetaan ympäri maailmaa Ukrainan armeijalle.
Inhimillistä kärsimystä lievittämään ja antamaan apua sodan keskelle, virtaa kaikenlaista materiaalia, laastarista ambulanssiin ja kaitpa sairaaloitakin.

Toinen asia mikä on varmasti yllättänyt ja hermostuttanut Venäjän johtoa on se, että läntinen Eurooppa ja yhdysvallat sitoutui yhtenäisenä joukkona vastustamaan tapahtumia hyvin kovilla pakoitteilla. Siinä hyökkääjän ennakkointi meni kiville kuin Costa Congordian loistoristeilijä.

Kärsimys
Se kärsimys ja ihmisten sodan takia kokema ahdistus on mittaluokaltaan jotain sellaista mitä ei ole koettu sitten toisen maailman sodan aikojen.
On todella tärkeää, että kansainvälinen sotarikoksia tutkiva ja selvittävä tuomioistuin tutkii tapahtumat, ja varaa riittävän monta kylmää selliä tämän sodan sotarikosten aiheuttajille.

Suomi
Onneksi se taantumuksellinen aika on jäämässä taakse, jota tietyt henkilöt ja heidän kumppanit vuosikymmenet pyörittivät Suomessa, tehden asioita joista nyt vihdoin päästään toivottavasti eroon. Luojan kiitos meillä on nyt Presidentti jolla on jalat maassa ja realistinen tilannekuva.
Mielipide Suomessa on onneksi myös vihdoin kääntynyt voimakkaasti Nato myönteisemmäksi, varmasti monella ihmisellä, tavallaan avautuivat silmät, siihen millainen uhka ja vaarallisuus meillä on tuossa rajan takana.

Haamu tehtaankadun varjosta
Mietin tuossa taannoin minne Paavo Väyrynen on kadonnut, no sieltähän se pulpahti Paavo taas esille ajatuksineen. niin Euroopan unionista, Natosta kuin Venäjästäkin.
Suomella ja suomalaisilla olisi todella hankalat oltavat, jos emme olisi nyt osa Euroopan unionia ja voimakkaasti integroituneita länteen. Tuo venäjä naapurina on uhka jota ei koskaan pidä unohtaa tai aliarvioida, varsinkin nyt tänä aikana, kun kyseisen valtion johto käyttäytyy äärimmäisen vihamielisesti naapurivaltiotaan kohtaan.
Jos Paavo et ole huomannut, Ukrainassa tuhotaan surutta naisia ja lapsia täynnä olevia sairaaloita, hävitetään kylät ja kaupungit rauniokasoiksi ja kajotaan ilman mitään syytä itsenäisen valtion suvereenisuuteen.

Puolustusliitto
Pienenä vinkkinä, Nato on puhtaasti puolustusliitto, ei poliittinen puolue tai muu herraseura. Se on toinen asia, mikä kannattaa muistaa ja kertoa myös.
Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Naton jäsenmaahan eikä sitä ole tapahtunut myöskään toisin päin.
Nato antaisi tavattoman suuren suojan, pelkätään henkiselle ja taloudelliselle puolelle sillä olisi erinomaisen positiiviset vaikutukset. Suomeen uskallettaisiin investoida enemmän niin kotimaisin kuin ulkomaisin voimin.

Ajattelemisen aihetta
Jo pelkästään suomessa asuvien mielenterveyteen sillä olisi varmaankin positiivinen vaikutus, se poistaisi todennäköisesti monen ajatuksista pelkoja siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Noita tehtaankadun homehtuneita kortteja on turha enää kantaa mukanaan ja koettaa pelata niillä. Se aika jäi onneksi viime vuosituhannelle.

Niille nuorille lukijoille jotka eivät tiedä mitä Tehtaankatu, koti..ssä ja vastaavat tarkoittivat, kannattaa tutkia hiukan suomen historiaa. Jotkut poliitikot olivat vakiovieraita kyseisellä kadulla, jaa no lukekaapa siitä.

Mitäpä tulevaisuudessa
Jossain vaiheessa sota päättyy ja siitä vastuussa olevat on saatettu toivottavasti vastuuseen teoistaan, ja Venäjä on saanut mahdollisesti uuden hallinnon, ihmisiä jotka eivät suhtaudu toisiin kansoihin ja kansanryhmiin agressiivisesti, suorastaan vihamielisesti. Silloin saattaa avautua tyystiin toisenlainen tulevaisuus ja mahdollisuudet, näin ainakin pitää uskoa ja toivoakin.

Hiukan lisää positiivisia ajatuksia ikävien asioiden keskelle
Kevät on tulossa kovaa vauhtia, vihdoin aurinko paistaa ja linnut alkavat laulaen tarkastella tulevan kesän pesintäpaikkoja, sitä ennen suorittaen erilaiset riiuu seremoniat, kuka nyt styylaa kenenkin kanssa, niin linnut kuin ihmisetkin.

Lumi sulaa ja alkaa tekemään isompia ja pienempiäkin lätäköitä, puroissa veden virtaukset voimistuu ja jäät heikkenee. Lapset pääsevät tekemään patoja ja hiekkalinnoja, sekä vanhemmat päivittelemään rapaisia vaatteita, se on se varma kevään merkki.
Toinen varma kevään merkki on erilaisten grillien ilmestyminen pihoille ja patioille, ympärille levittäytyvän grillatun makkaran ja pihvin ja paahdetuista vihanneksista leijuva makeahko tuoksu.
Toki joukkoon kuuluu tietysti myös se katkera naapuri, joka kiroaa alimpaan manalaan moiset käryyttäjät.

Olisiko vihdoin korona vapaa kesä
Toivottavasti tulevan kesän riesa, ei olisi enää tuo perhanan korona. Olisipa hienoa kun ihmiset voisivat taas kokoontua erilaisille festareille, kesäteattereihin ja vaikkapa juhannuksen viettoon ja sukujuhliin.
Jopa sellainenkin yksinkertainen mutta tärkeä asia on että, pienet lapset näkevät muutakin kuin maskien peittämiä kasvoja, näkevät toisten ihmisten ilmeitä ja oppivat niistä monen moista positiivista asiaa.

Huvittavakin juttuja
Normaalisti tulee leikattua näin keväällä omenapuiden oksia tukevasti paljaalla maalla seisten tai tikkailla taiteillen, mutta nyt piti käyttää tilanteeseen nähden hiukan erikoisempaa välineistöä, lumikenkiä.
Mukavaa kevättä kaikille, tuo tulee varmasti vielä monesti kirjoitettua 🙂
Sooon Moro!!!