Nyt juhlitaan

Loppuvuosi ja vuodenvaihdekin hurahti nopeasti ohi, kuin japanilainen luotijuna. Ehkä vaikutusta siihen ajankulumisen tunteeseen, oli varmaankin tuolla luonnolla, koska talvi, siis kunnollinen luminen talvi alkoi jo marraskuussa ja on jatkunut tiukkojen pakkasten siivittämänä aina tänne tammikuun alkupuolelle.
Tuntui että se rapakeli eli adventtisohjo, kenkiin liisteröityvä, kaiken kasteleva mössö, jäi tyystin pois tai ainakin hurahti nopsasti ohitse suurimmassa osassa Suomen niemeä. Etelässä pimeys jatkui kuin Mordorissa konsanaan, höystettynä pirullisella jäätiköllä, joka suorastaan vaani huoletonta kulkijaa, ja kuiskaili hiljaa lähimmän ensiapuaseman nimeä vienon, siis hitonmoisen tuulen tuiverruksen keskellä, tule ihmispolo tule ja heitä kuperkeikka.

Itsenäisyyspäivä
Eipä ollut sitten paraatin paraatia, muutama kopteri pörräsi ja säksätti ja se sitten siitä. Salekin vietti Jennin kanssa etänä linnan juhlat, eipä päässyt tälläkään kertaa oikein kukaan loistamaan parrasvaloihin, saati astelemaan edellä menneen ylipitkään laahukseen tai pienessä tuiterissa kompastelemaan ja kehumaan shitä linnan kuuluisaa boolia.
Toisen kerran tuota Suomen itsenäisyyden juhlaa vietettiin virusta vältellen, väistellen ja hihaan aivastellen.

Tuo tapa miten Suomen itsenäisyyden juhlaa linnasta välitettiin, ei ollut laisinkaan hassumpi, se ehkä toi sen lähemmäksi tavallista kansaa, joka on tähän asti katsellut enemmän tai vähemmän, no niin.
Ne todelliset arvovieraat, kunniavieraat, jotka kuuluvat ehdottomasti kyseiseen juhlaan ovat niitä, jotka ovat turvanneet ja taanneet sen, että meillä on tuo oma ansaittu itsenäisyyspäivä. Heidän joukkonsa harvenee hirvittävää vauhtia ja tämä viruksen pahalainen vaanii myös heitä. Toinen ryhmä on nuo nykyajan etulinjassa koronapotilaita hoitaneet hoitohenkilökunnan jäsenet, joista monet ovat joutuneet tilanteeseen, jossa oma terveys, jopa elämä on ollut uhattuna.

Pukki tulee
No nyt puhutaan siitä punaiseen nuttuun ja housuihin pukeutuneesta ukkelista, joka on hukannut partaveitsensä ilmeisesti joskus 1700 luvulla, rehottavan parran pituudesta päätellen ja joka seikkailee pipo vinossa kilttien lapsien luo. Se toinen pukki, (siis ei palloa kurittava Teemu), joka seikkailee myös, onkin sitten ihan toinen tyyppi, vain pelkästään aikuisten iltasatuihin liittyvä heppu, kaitpa joku aikuinen sitäkin vartoo.

No takaisin punanuttuiseen pukkiin, olen joskus tuumaillut, että tähän ukkeliin liittyvä satu on varmaan maailman laajimmalle levinnyt tarina, miten pukki viilettää pitkin planeettaa reellä, jota Petteri etunenässä kiskoo. Se vauhti millä Petterin pitäisi kiitää pitkin palloa, saisi myös muut poron osat hehkumaan punaisina, kuin vain kuuluisan nenänpään.

Poronkusema
Siinä saattaisi jopa Elon Musk olla kateellinen Petterin nopeudesta, ei muuten kestäisi matka Marssiin ja takaisin kuin pienen hetken, vaikka matkaa on vain noin 122 133 333 poronkusemaa. Jos Petteri suhauttaa pissin avaruuden kylmyyteen, 7,5 km eli yhden poronkuseman välein.
Tähtitieteilijät voisivat hämmästellä ja tuumailla, että mystinen avaruuden musta aine on auringon valossa muuttunut kullan keltaiseksi, ja joku mainari ajatella iskevänsä kuokkansa todelliseen kultasuoneen.

Pääasia että lapset saavat pakettinsa ja laulaa loilottavat iloisesti joululauluja, arvaillen kuka tuo karvakasan takana oleva heppu oikein on, kun kengätkin näyttävät aivan samanlaisilta kuin naapurin Jaskan numero 45 kokoa olevat Nokian kumisaappaat.

Kinkkua, kalkkunaa, sushia ja vaikka mitä simpukoita
Niin se maailma muuttuu, onneksi. Vanhat traditionaaliset tavat pitävät pintansa, kuin naisten tanssit, mutta vääjäämättä tapoihin ujuttautuu uusia tuulia, ei jaksa enää Erkki Junkkarinen innostaa. Kala tarjonta kasvaa ja paisuu kuin pyy maailmanlopun edellä, kun pöytään polskii niin makrillit kuin osterit, vaikka osterit ei varsinaisesti polskikaan ja kaiken maailman muut meren elävät.

Vegeväki on saanut härkiksensä ja punajuurilaatikkonsa, unohtamatta Amerikan perunaa eli Bataattia, kylläpä siellä taitaa olla jo joukossa Kiinan perunatkin eli potaatitkin. Yhtä lailla idea ja ajatushan on sama, joulun vietto, vaikka joillakin voi mennä väärään kurkkuun, kun pöytään nostetaan maksalaatikko tai karjalanpaisti, toivottavasti paikalla vain on silloin Heimlichin otteen osaava kanssa ihminen, joka kylkiluut rutisten saa palan pulpahtamaan ulos kurkusta.

Uusivuosi
Hetki, jolloin kuohuviini kuohuu kuin Imatrankoski patoluukkujen avautuessa, kaitpa silloin myös suomalaisilla avautuu monet luukut henkisesti ja sisäisesti kuin pullot ulkoisesti. Tuntuu että herätään hetkeksi kaamoksen keskeltä, keskelle karnevaaleja, värejä ja pauketta. Moni poliisisetä ja täti huokailee syvään, jos keli osoittautuu vielä leppoisaksi lentokeliksi.
Ikävä puoli on se, jos jollekulle on erehdyksessä osunut käteen juuri se räyhäviinaa sisältävä pullo, joka aiheuttaa taasen totaalista hölmöilyä ja aivotoiminnan tilapäistä vakavaa heikkenemistä, siis suoranaista typeryyttä, josta joutuvat kärsimään sivulliset, se ei kuitenkaan ole uudenvuoden juhlimisen ydin ja idea.

Nyt tämä helkkarin virus pilasi ja esti monet mukavat positiiviset bileet, pitikin sattua juuri joulun ja uudenvuoden seutuville, sain vihjeen, että jos en antaisi aina palautetta hallitukselle ja virkamiehille, joten jätän sen nöyränä tekemättä.

Odotukset
Kaikissa toivotuksissa toivotetaan hyvää ja onnellista uuttavuotta, nyt sitä sitten todellakin tarvitaan, tietenkään kaikki ei voi voittaa eurojackpotissa tai lotossa päävoittoa, mutta jos pysyisi läheiset ja itse vaikka terveenä, elämä maistuisi kuin mansikka ja aurinko paistaisi myös sinne risukasaan, kyllä pieni lottovoittokin voisi osua kohdilleen, ihan vaan noin ohimennen, se voisi piristää päivää kummasti.

Enempiä pidättelemättä sanoi Eemeli, toivotan kaikille, sitä hyvää uutta vuotta, pysytään ihmisinä, soon moro!