Opiskelun sietämätön keveys
Ajattelinpa avautua hiukkasen lisää aikuisena opiskelusta, kun ikää on kertynyt jo sen verran että Marinin mittapuun mukaan olen jo niin sanottu boomeri. Ihan vaan heti pienenä vinkkinä, kun aikoinaan nuorena tuumailimme, jopa haaveilimme, ääneen, että äidinkielen opettaja olisi nuori kaunis naisopettaja, sen aikainen jo yli 50 v. täyttänyt opettajatar heläytti upean hymyn ja totesi ”vanhassa vara parempi pojat”, mitäpä siihen sanomista.

Vain numeroita
Varsinkin kun on itse jo hiukkasen iäkkäämpi, mutta samaan hengenvetoon sanottuna ne ovat vain numeroita, korvien väli ratkaisee.
Marinille voisi sanoa vielä, että on muistettava ne kotiintuloajat ja puhelin pitää muistaa pitää aina mukana, että tiedetään missä sitä hurvitellaan, noin nuorena ei pitäisi lähteä humpalle ilman valvontaa.

Kieltämättä tuo boomeriksi nimittely veti hetkeksi kiukun puolelle, mutta kun tuolta näyttää muutenkin putoavan noita sammakoita suusta, kuin taikurilta kaneja hatusta, antaa asian olla. Sitä paitsi tutkin tuota boomer juttua hiukan ja selvisi, että enemmänkin kyseessä on asenteeseen kuin ikään liittyvä asia.

Itsensä päivittämistä
Kyse ei ole Espanjan auringon alla velttoilemisesta, ja pronssinvärisen nappanahan hankkimisesta, vaan kuis ollakaan, omien Winkkarin ohjelmistojen taitojen päivityksestä edelleen. Koko kuluvan vuoden olen tankannut ja kerrannut oppeja, jotka nivoutuvat toisiinsa kuin ahvenheinä uimarin sääriin.
Milloin perustetaan panimo, milloin tuumaillaan myyntipuheet ja mainonnan sisällöt, lista on pitkä kuin kohta valmistuvan ydinvoimalan myöhästymiseen johtaneet tapahtumat, tai tapahtumatta jäämiset.

Excel, Word ja muut mukavuudet
On varmaankin ihmisiä, jotka syövät aamupuuronsa Excelin kanssa, vehtaavat sen kanssa työssäolo aikansa ja päivän jo painuessa ehtoo puolelle, laskevat lampaiden sijaan kaavoja ja taulukoita, ennen kuin vaipuvat höyhensaarille.
Nyt on pakko kehua Ammattikorkeakoulun Exceliin kohdistuvaa koulutusta. Olen suorittanut, vaikka minkälaisia todistuksiin johtaneita koulutuksia aikaisemmin mm. Excelin suhteen muualla, mutta niissä koulutus on ollut, kuin oltaisiin kilpajuoksussa keskellä suota. Odottaa vain, että mikä hetki tahansa joku ex hiihtäjä painaa kohta ohi sukkahousuissaan, turve roiskuen.

Kouluttaja
Yleensä kouluttaja, joko liian tiukalle vedetyn aikataulun, tylsistymisen tai ehkä rutinoitumisen, virkansa puolesta tai jonkin muun syyn takia, ei juuri ole ehtinyt paneutumaan, jos joku on pudonnut kyydistä kuin se kuuluisa eno veneestä.
Tuosta tulee mieleen vitsi. Nyt ei naarata huusi savolaisukko, kun eukko veneestä järveen putos.

Nyt ei päässyt käymään sitä, vaikka kaikki opetus ja opiskelu käydään täysin etänä. Pystyi ottamaan tehtävän, vaikka uudelleen jos huomasi että paketti levisi kuin Jokisen eväät.

<Powerpoint
Voe tokkiinsa, totesi vanha emäntä kun tangoa pyydettiin taivuttamaan. Nyt ollaan omimmillaan, tämän ohjelman kanssa olen vehdannut, kuin se entinen torpparin renki, nuapur kylän nuorikon kanssa tummetessa illan. Kaitpa tämä sopii minulle paremmin kuin monelle se nenä päähän.

Olen saanut tehdä työuran aikana, niin yritysten esittelydioja, kampanja mainoksia myymälöihin, mainoksia, nettisivujen sisältöjä jne. Tämä sopii varmastikin minulle parhaiten luovuuden, tilannetajun ja tarinankerronnan taitojen takia, siis suorastaan lähes satusetä, joku voisi jopa sanoa.

Bloggaaminen ja word
Näitä juttuja, kun naputtelee ja rustailee edelleen tummetessa illan, on huomannut, että on tuosta Wordista hyötyä, kirjoitusvirheet on kuulemma vähentyneet lähes dramaattisesti, ja pilkut ovat löytäneet joskus paikkaansa. Toivottavasti tuo draamankaarikin joskus vielä osuisi kohdilleen. Niinhän ne väittävät, että laivat seilaavat tuurilla, tosin ilmeisesti Engelsmannien paatti, myös joskus viinan voimalla.

Onhan tuolla suunnilla missä tuo haveri tapahtui, kuulemma kolissut ennenkin, se vain salattiin todella hyvin aikoinaan kekkosen aikakautena, taisi olla vuosi 1963. Suomalaisen paperilastia Yhdysvaltoihin kuljettamassa olleen rahtilaivan kylkeen ja sen kyljen kovuutta kävi kokeilemassa Neuvostoliittolainen ydinkäyttöinen sukellusvene. Molemmat saivat kipeää, mutta sukellusvene sai niin sanotusti kunnolla nenilleen, tiedä häntä, miten Neuvostoliittolaisen kapitäänin lopuksi kävi, kun sai kapistuksen viimein telakalle, siis sukellusveneensä.

Jonkinlainen merkkipaalu
Tämä on 25 kirjoitamani Blogi, homma lähti liikkeelle näiden edellisten opintojen myötä, taisipa olla ensin kokeilumielessä ja sisällöntuottamisen harjoitteena, sekä kyllä se oli siellä omalla to do- listallakin yhtenä asiana. Se lista on vaan elänyt kuin mustekala, milloin minkäkin värisenä ja muotoisena, fiiliksestä riippuen välillä kasvaen, välillä kutistuen kuin pyy maailmanlopun edellä.

Oppia ikä kaikki, jopa boomereillekkin, tieto luo tuskaa väittävät jotkut, mutta ilman tietoa moni mukava, iloinenkin asia jäisi samalla pimeyteen, ja synkkyys valtaisi mielen.
Tällä viikolla on joulu, mitähän se Korvatunturin heppu on kätkenyt paketteihin, tosin ilmoittelin jo etukäteen etten halua muuta kuin hyvän jouluisen mielen, ja samalla toivottelen tässä samalla kaikille rauhallista joulua, viikolla suattaapi olla hiukan vilskettä ja vilinää, siellä sun täällä, ollaampa kilttejä