Tuhannen tulimaista minkälaista ajatusten juoksua

En ole tässä ehtinyt, eli joutanut kirjoittamaan ja kiusaamaan lukijoita blogiteksteillä, viime aikoina on ollut niin sanotusti tilanteet päällä, joku voisi sanoa, että on ollut tuli persauksen alla tai pikkirikkisen liikaa hoppua, eli sitä iän mukanaan tuomaa häsläys oireyhtymää.

Kun samoilla prosessoreilla jotka sijaitsevat kuuloa hoitavien ulokkeiden välissä, keskittyy uuteen työpaikkaan, opettelee sen tapoja ja toimintoja jo etukäteen, ennen töiden aloitusta, tekee siinä sivussa kotona pientä pintaremonttia. Valmistautuu tulevaan lomareissuun, tutkii suvun seikkailuja, yrittää laittaa omakotitalon pihoja kesäkuntoon, ja monta muuta asiaa kertaa potenssiin jotain, tuntuu että kello ja kalenteri ei ole nyt ne parhaat kaverit.

Rollin stones
No se on hyvä ettei ehdi kasvamaan naavaa tahi sammalta kroppaan, muuten homma menisi sananmukaisesti liian vihertäväksi, pois se minusta huh. Viisaat väittävät ettei vierivä kivi sammaloidu, mutta eiköhän sekin riipu vauhdista.
Jos kivi tulee rinnettä alas, kuin Naton ohjus Venäläisen tankin kanteen, se ei sammaloidu, mutta jos se kivi taasen liikkuu hissunkissun kuin perämerellä, maan noustessa niin kyllähän se saa kylkeensä väriä.
Jos ei muuten niin, kun veneilijä pienessä kaksin kertaisessa laitamyötäisessä kopsauttaa vasten sen karkeaa pintaa ja ihmettelee sitten jälkeenpäin, kuka peijooni sen kiven just siihen kohtaa laittoi.

Vauhti ja vaaralliset tilanteet
Vauhti ja vaaralliset tilanteet, ei sovi kyllä joka paikkaan, varsinkaan maanteille. Liian moni, varsinkin nuoret menettävät sen ainokaisensa, kun homma lähtee lapasesta ja vastaan tulee se petäjä ja vaikkapa neljäkymmentä kertaa painavampi rekka.
Ei voi toki sälyttää kaikkea nuorten niskoille, missään nimessä. kyllä sieltä joukosta löytyy paljon niitä, joilta unohtui ne aivot työpöydän nurkkaan töistä lähtiessään. Olen ajanut ammatikseni ja ammattieni takia miljoonia kilometrejä, ja valitettavasti nähnyt myös sen kun luotetaan liikaa siihen auton tehoon ja tekniikkaan.

Taisi olla Juha Kankkunen joka sanoi kerran hienosti, että ne samat fysiikan lait koskevat kaikkia autoja, on ne sitten minkälaisia tahansa.

Duuni
Tuossa kun ruikutin valtavaa tekemisen määrää, mainitsin uuden duunin. Tuntematon numero soitti, vastasin puhelimeen. Hetken rupateltuamme soittaja kysyi minulta, olisiko minulla kiinnostusta tulla kyseisen yrityksen palvelukseen myyntityöhön.
Olen tehnyt aikaisemminkin, näin Lontoon kielellä ilmaistuna B&B myyntityötä elintarviketeollisuuden parissa, joten ala ei ollut vieras. Eipä siinä mitään, seuraavana päivänä hyppäsin jousille ja kävin tapaamassa toimitusjohtajaa ja sovittiin aloitus rutiinit ja päivä.

Itse työsopimuksen allekirjoitin, hyvin just äsken hyvällä mielellä. Tuli kait todistettua, että reilusti +50 vuotiaskin voi saada vielä töitä.

Kokemus
Yli viisikymppisillä on oikeasti taustalla se vuosikymmenten kokemus, jota välillä tunnutaan vaativan nuorilta, jotka tulevat työelämään. Olen joskus tuumaillut asetetaanko nuorille heti liian suuret paineet, vaatimukset ja odotukset tiedon ja taidon osalta, onhan se tosi asia että työ tekijäänsä opettaa.

Monesti voisi olla toimiva menetelmä ajaa, opastaa nuori sisään työhönsä perinteisellä mestari kisälli toimintatavalla, oppia rauhassa työt ja rutiinit, eikä viskata suoraan syvään päätyyn ilman kellukkeita.

Ansaittuja onnitteluita
Omasta puolestani haluan onnitella kaikkia ammatteihin valmistuneita, ylioppilaita ja ammattitaitoaan päivittäneitä. Suuri urakka on takana ja monet mahdollisuudet siintää edessä, eipä muuta kuin rohkeasti eteenpäin kohti tulevaisuutta.

Soon Moro!