Ajatuksia omasta aikuisopiskelustani

On aika lyödä nippuun ajatuksia aikuisopiskelijana opiskelusta, toimimisena osana eri ikäisten ja eri elämän vaiheissa olevien aikuisten keskuudessa. Ensimmäinen asia, joka tulee ajatuksiin, on hyvä fiilis, on ollut ilo ja kunnia saada keskustella, vaihtaa ajatuksia, imeä ja oppia suunnattomasti toisten ihmisten kokemuksista niin siviili kuin työelämässä.

On ollut rikkaus, että ryhmässä on ollut kaiken ikäisiä jäseniä molemmista sukupuolista, joista jokainen on tuonut siihen omat tavat, arvot ja asenteet rohkeasti mukaan. Itse kuulun varmaankin tuohon ryhmän vanhempaan ikäluokkaan, mutta siitä huolimatta koen, että olen kaiketi vielä tilanteen tasalla.

keskustelut, jotka ovat olleet ajoittain hyvinkin syvällisiä, ovat tehneet minut nöyräksi, kun joku ryhmän jäsen on saattanut avata omaa elämäänsä ja sen eri tilanteita ja tapahtumia. siinä ei voi kuin kuunnella ja kunnioittaa toista ihmistä.
Itse opiskelu on ollut monipuolista, ammattitaitoa- ja esimerkiksi esiintymis- varmuutta lisäävää ja hyvin opettavaista, jossa ei olla kuunneltu puuduttavia luentoja toisensa perään, vaan se on ollut osallistavaa. Jokainen on saanut tuoda ja joutunut tuomaan oman panoksensa opiskeluprosessiin.

Monimuotoiset ja monipuoliset tehtävät ovat osalta rikastaneet ryhmätehtäviä esimerkkinä liiketoimintasuunnitelman laatiminen, joissa välillä oltiin tehtävässä todella syvällä ja syvässä päädyssä tai yksilön, opiskelijan omassa tehtävissä luoda vaikkapa itsestään myyvä ja näyttävä Linkedin profiili.

Ammattitaitoiset ja mukaansa tempaavat valmentajat merkitsevät paljon. Tässä opiskelu jaksossa, jota kävin digitaalisen markkinoinnin alueelta, olen saanut kokea mitä on todella ammattitaitoinen koulutus. On ollut hienoa saada työskennellä motivoituneiden asiansa osaavien ihmisten keskuudessa

Nöyrä kiitos ja syvä kumarrus niin opiskelu kavereilleni kuin kouluttajillemme