Kevät omakotitalossa
Kevät tuo hetki, kun lumipeite vihdoin alkaa laskeutua, lapioitava ja lingottava lumi alkaa painamaan enemmän ja enemmän, lue selkä valittaa ja lumilingon hihna huutaa ajoittain hoosiannaa korkeilla sävelillä. Huomaat että autotallin takaosasta tuo samainen lumi on kääntänyt räystäskourun kiinnikkeissään abstraktiin muotoon, muistuttaen lähinnä metsään ajettua propellia ja alat sijoitella sitä to do listalle jonnekin 30-40 paikkeille.

Intomieli
Tässä vaiheessa vielä intoa puhkuen ryhdyt lapioimaan tallin edestä katolta tippuneita lumia seinän vierustalta pois, jotka uhkaavat siirtyä ikkunoiden kautta sisälle olevan, kaapelikelasta tehty pöydän päälle, joka odottaa kesäisiä kahvihetkiä ja silittelyitä puutarhassa. Kahden tunnin urakoinnin jälkeen tajuat, ettei loppua vielä ole saavutettu, kasvot punoittavat ja hiki virtaa. Perille päästyäsi vilkaiset älykelloa, johon olet laittanut treeniohjelmaksi grosstrainingin ja päivittelet kalorimäärää joka on kulunut ja mietit tovin, että mistähän kohtaa ne kalorit lähtivät ja korjaat tilanteen palkitsemalla itsesi ottamalla palautusjuoman eli raikkaan oluen, siinä samassa muistaen, että sinun piti käydä autolla hakemassa kylän rautakaupasta 45 mm uppokantaruuveja, siis vihkoon meni.

Tallin perukoilta alkaa vähitellen kevään kuluessa putkahtamaan esille erilaisia työkaluja ja samalla kiittää itseään, kun on muistanut laittaa säilöntäaineet koneiden polttoainetankkeihin ja käyttänyt niitä reilusti ennen talviunia.
Hissun kissun sieltä tupsahtavat ulos siirrettävät tikkaat, teräväkärkiset lapiot, kottareita unohtamatta, ensin tietenkin harmitellaan tyhjentynyttä rengasta ja sekamelskaa mikä on syntynyt kaamosväsymyksen aikana, kun on piipahtanut hakemassa ruuveja, työkaluja tai muita rekvisiittaan kuuluvia kapistuksia, kulkien kaiken läpilaskevissa puutarhakengissä jotka eivät mahdu kunnolla paksujen villasukkien verhoamiin jalkoihin sohjon ja lumen keskellä ja kokemusta lisää sekin kun kenkien pohjissa on liukkautta kuin Jutin luistimissa, siis kävely muistuttaa enemmänkin pantomiimin ja nykytanssin sekoitusta.

Ja ne alivuokralaiset
Lista tehtävistä asioista elää kuin kastemato märällä nurmikolla, välillä päät lähestyvät ajoittain toisiaan ja seuraavassa vaiheessa etääntyvät toisistaan valon nopeudella. Kun pihatiet on saatu kunnostettua ja haravat käynnistettyä alkaa saapua alivuokralaisia vaativalla äänellä ilmoittamaan tulostaan, siis kämpät siivoukseen. Tikkaat puun kylkeen ja huojuen kiipeämään korkeuksiin miettien miksi en jaksanut siivota näitä syksyllä, mistä tintit taas kyllä kiittivät talvipakkasilla, kun oli valmiiksi sisustettu ja hitusen lämpimämpi paikka viettää pitkät revontulien ajoittain valaisemat yöt.

Ja se grilli
Yksi kevään ehdottomista ellei ehdottomin ja odotetuin tapahtuma on kun grillit ulkoistetaan tallista pihamaalle, voi sitä tunnetta. Niiden talven jälkeinen pesu ja puhdistus tulee suoritettua pieteetillä, jokainen kohta puunataan ja jynssätään, kaasugrillikin saa pesuainepesun ja reilulla ja runsaalla vesisuihkulla suoritetun huuhtelun, samalla haaveillen ja melkeinpä tuoksun haistaen tulevista grillipihvien, kananrintafileiden, erilaisten vartaiden, makkaroiden ja kastikkeiden tuoksujen sekoituksesta ja ajatuksesta siitä miten mahtavat tuoksut leijailevat naapurien pihoille, joissa kärsitään tuoksukateudesta ja ilmoitetaan ilmassa olevan kauhea käry ja katku.
Auringon lämmön ja keväisen sateen jälkeen koivuihin puhkeaa pienet lehdet, jotka peittävät oksistossa olevan risukon, kukkien versot alkavat nousta penkeistään ja linnut visertävät.

Ilmat lämpenevät ja vaatteet vähenevät, housuista häviävät lahkeet ja paitojen hihat lyhenevät, maalipensseleitä tupsahtaa tinneripurkkeihin ja lapset tulevat polvet verillä kotiin kun fillarilla on tullut vedettyä ukemit soratiellä, vaikka tarkoitus oli hypätä vain hyppyristä kuin stunt moottoripyöräilijä konsanaan, jolta uran varrella on jäsenet pultattu toisiinsa titaanilevyillä useita kertoja.
Siinäpä ote kevät töistä ps. to do listalla on edelleen 20-30 tehtävää, mutta sehän tarkoittaa että elämä jatkuu